Νεανικό λαιμό για πάντα, υπόσχεται νέα μέθοδος πλαστικής χειρουργικής

17/09/2013

Μια νέα τεχνική στην πλαστική χειρουργική που βασίζεται στη χρήση βλαστικών κυττάρων από αυτόλογο λίπος, υπόσχεται να δώσει τέλος στον ζαρωμένο λαιμό που προδίδει την ηλικία μας καθώς μεγαλώνουμε.

Η μέθοδος Nano-fat Grafting, που παρουσιάστηκε προσφάτως στο συνέδριο CATFAS IV, στο Βέλγιο,  όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός και αναπληρωτής διευθυντής στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, Άρης Νταμάγκας, «πράγματι τα αποτελέσματα των επεμβάσεων είναι εντυπωσιακά και μαρτυρούν τις δυνατότητες που προσφέρει η πλαστική χειρουργική στην αντιγήρανση».

Η τεχνική στηρίζεται στην συλλογή λίπους από την κοιλιακή χώρα ή τους μηρούς του ασθενή και στην συνέχεια με την κατάλληλη εργαστηριακή επεξεργασία γίνεται ο διαχωρισμός των βλαστικών κυττάρων. Με την μέθοδο της μεσοθεραπείας, τα βλαστοκύτταρα εγχύονται στο λαιμό του ασθενούς και χάρις στις μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες τους αναζωογονούν το δέρμα από μέσα προς τα έξω.

«Η μέθοδος δεν απαιτεί τη χρήση κάποιας ακριβής ή πολύπλοκης συσκευής, άρα δεν έχει υψηλό κόστος, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα στην ανανέωση του δέρματος του λαιμού, αλλά και στην ψυχολογία του ασθενή», εξηγεί ο κ. Νταμάγκας.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα, δίνει η μέθοδος επίσης στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, στις ρυτίδες καπνιστού, στο άνω χείλος, στο ντεκολτέ, στις ουλές, στις πρώιμες ραβδώσεις (ραγάδες) στην κοιλιά, στο στήθος και στα μπράτσα. Μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Ένα δεύτερο σημείο του σώματος που μαρτυρά επίσης την ηλικία είναι τα χέρια. «Είναι κοινό για  γυναίκες και άνδρες, όσο μεγαλώνουν, να αδυνατίζουν τα χέρια τους, που σημαίνει ότι οι φλέβες και οι ρυτίδες γίνονται πιο εμφανείς. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επίσης επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης», αναφέρει ο κ. Νταμάγκας και καταλήγει «ενώ θεραπείες όπως η αναζωογόνηση του δέρματος με τα παραδοσιακά fillers μπορούν να στοχεύσουν τα σημάδια της γήρανσης και να κάνουν τα χέρια να φαίνονται πιο γεμάτα και υγιέστερα, στην πραγματικότητα μπορούν να προσφέρουν μόνο μια προσωρινή λύση. Μια πιο μακροπρόθεσμη λύση είναι η μεταφορά λίπους με την τεχνική του Nano-fat Grafting, μια τεχνική που εξελίσσεται ταχύτατα σε μια απ’ τις πιο δημοφιλείς για τους σκοπούς της αναζωογόνησης χεριών. Η επέμβαση χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα καθαρό και αποτελεσματικό μόσχευμα λίπους που εγχύεται με ειδική μικροκάνουλα στα χέρια. Το γεγονός ότι η επέμβαση είναι σύντομη κι ελάχιστα επεμβατική είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις πολλών ατόμων δεν τους επιτρέπουν να μείνουν μακριά από τη δουλειά τους για μεγάλα διαστήματα χρόνου. Η μεταφορά λίπους είναι μία από τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία, έτσι τα άτομα μπορούν να υποβληθούν σε αυτήν χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινότητά τους».

Τα πλεονεκτήματα του αυτόλογου λίπους, σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς είναι πολλά γιατί:
    •    Έχει μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες,
    •    Eπιτυγχάνει ογκομετρική αποκατάσταση των σημαδιών της γήρανσης, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα του face lift,
    •    Μπορεί να αντικαταστήσει ή να καθυστερήσει πολλές επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική, η πλαστική πηγουνιού κ.λπ.,
    •    Yπάρχει σε αφθονία στο σώμα μας,
    •    Bελτιώνει την εμφάνιση της περιοχής απ' όπου λαμβάνεται,
    •    Τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια,
    •    Αλλά πρωτίστως είναι η μοναδική μέθοδος που ανανεώνει από μέσα προς τα έξω.
Σημεία του ανθρώπινου σώματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυτόλογο λίπος είναι:
    •    το άνω βλέφαρο, όπου διορθώνουμε την πτώση του «φρυδιού» και την όψη του βαθουλωμένου ματιού,
    •    το κάτω βλέφαρο και το ζυγωματικό, όπου διορθώνουμε την αύλακα μεταξύ του κάτω βλεφάρου και της παρειάς, τις «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα, την επιπέδωση των ζυγωματικών λόγω ατροφίας του λίπους, τους μαύρους κύκλους στα μάτια,
    •    οι ρινοπαρειακές αύλακες,
    •    οι ρυτίδες « μαριονέττας» που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος και κάτω,
    •    τα χείλη, τονίζοντας το περίγραμμα του ερυθρού και διορθώνοντας την ατροφία,
    •    το μεσόφρυο, εξαφανίζοντας τις κάθετες ρυτίδες, το γνωστό 11,
    •    το περίγραμμα της κάτω γνάθου,
    •    η ραχιαία επιφάνεια των χεριών,
    •    το στήθος.

Πηγή: health.in.gr

Send to Facebook Tweet This Share