Ενδοσκοπικό midface-lift

26/03/2014

Με την πάροδο του χρόνου και τις επιπτώσεις της βαρύτητας, το μέρος του προσώπου που διακρίνεται από τα μάτια και κάτω (μέσο πρόσωπο) αρχίζει να εμφανίζει μία πτωτική τάση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παρειές να δείχνουν χαλάρωση, οι γραμμές μεταξύ της μύτης και του στόματος (ρινοπαρειακή αύλακα) να φαίνονται βαθιές και γενικότερα όλο το πρόσωπο να εμφανίζει μία κουρασμένη και γερασμένη όψη.

Αντίθετα με το «κλασσικό» face-lift που αφορά κυρίως το κατώτερο τριτημόριο του προσώπου, το μέσο τριτημόριο μπορεί να διορθωθεί και με το ενδοσκοπικό midface-lift.

Μέσω μιας τομής στην κροταφική περιοχή (στο τριχωτό της κεφαλής πάνω από το αυτί) και μιας δεύτερης τομής μέσα από το στόμα, ανασηκώνεται το μέσο πρόσωπο με την βοήθεια του ενδοσκοπίου. Ακολούθως με την βοήθεια ραμμάτων  ο πλαστικός χειρούργος αναρτά το μέσο τριτημόριο του προσώπου.

Η επέμβαση γίνεται σε καλά οργανωμένο χειρουργείο, απαιτείται γενική ή τοπική αναισθησία κατά περίπτωση και ο χρόνος παραμονής στην Κλινική είναι το πολύ μία ημέρα. Σπάνια εμφανίζονται επιπλοκές όπως φλεγμονή, διάσπαση τραύματος, αιμάτωμα ή αντιδράσεις στην αναισθησία. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους μετά από 10 ημέρες.

Το midface-lift ανασηκώνει όλο το πρόσωπο διορθώνοντας έτσι τις βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες, την χαλάρωση κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα. Το πρόσωπο ανανεωμένο δείχνει ξεκούραστο και «πιο φρέσκο» και οι ουλές δεν είναι εμφανές.

 


Δρ Ιωάννης Γεωργίου
Πλαστικός Χειρούργος
www.plasticsurgery4cyprus.com

Send to Facebook Tweet This Share