7 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις περισσότερο νερό!

21/02/2017

Το νερό δεν έχει από μόνο του θρεπτική αξία, ωστόσο τα περισσότερα από τα υπόλοιπα συστατικά της διατροφής που είναι απαραίτητα για τη ζωή μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ανθρώπινο σώμα μόνο μετά την αντίδρασή τους με το νερό. 

1. Βοηθά να χάσουμε βάρος
Ένα ποτήρι νερό - αντί για ποτά γεμάτα με θερμίδες - πριν από κάθε γεύμα μας βοηθά να αισθανθούμε πιο γρήγορα χορτάτοι. 

Επιπλέον, το νερό ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού, κυρίως όταν είναι παγωμένο, καθώς το σώμα μας δουλεύει για να το ζεστάνει, καίοντας περισσότερες θερμίδες στη διαδικασία. 

2. Αυξάνει την ενέργεια
Αν αισθάνεστε υποτονικοί  και εξαντλημένοι, πιθανώς να χρειάζεται να βάλετε το νερό περισσότερο στην καθημερινότητά σας, καθώς η αφυδάτωση προκαλεί κούραση.

Το νερό βοηθά την καρδιά να αντλεί το αίμα πιο αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα διευκολύνει τη μεταφορά του οξυγόνου και άλλων θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, μέσω του αίματος.

3. Βοηθά να κτίσουμε μυϊκή μάζα
Η επαρκής κατανάλωση νερού προλαμβάνει τις μυϊκές κράμπες και λιπαίνει τις αρθρώσεις του σώματος.

Όταν είμαστε ικανοποιητικά ενυδατωμένοι, μπορούμε να γυμναζόμαστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με περισσότερη ένταση.

4. Θρέφει το δέρμα
Το νερό είναι η κρέμα ομορφιάς της φύσης. 

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, οι ρυτίδες γίνονται πιο βαθιές. Το νερό ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματος, ξεπλένει τις ακαθαρσίες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος,  δίνοντάς στο δέρμα λάμψη και νεανική όψη. 

5. Διευκολύνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού
Το νερό σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες, είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εντέρου. Βοηθά τα σωματίδια των αποβλήτων να διαλυθούν και να περάσουν ομαλά μέσα από το πεπτικό σύστημα. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, το έντερο παραμένει στεγνό, δυσκολεύοντας το πέρασμα των αποβλήτων.

6. Συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του εντέρου

7. Βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος.

 

Προσοχή όμως! Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι υπερβολές στην κατανάλωση νερού όχι μόνο δεν ωφελούν αλλά μπορεί και να βλάψουν την υγεία μας (πχ λόγω της συνεχούς λειτουργίας των νεφρών ή της μείωσης επιπέδων αλάτων του οργανισμού, που μπορεί να οδηγήσει σε υπονατριαιμία). 

Συνεπώς, μην πείτε το νερό νεράκι αλλά μην πιείτε και όλο τον Βόσπορο! 8 ποτήρια νερό την ημέρα, σύμφωνα με τη συνιστώμενη πρόσληψη για τους ενήλικες, είναι μια ικανοποιητική ποσότητα. 

 

 

 

 

Send to Facebook Tweet This Share