Νερό καρύδας: ένα δροσιστικό και θρεπτικό ρόφημα

02/08/2017

Το νερό καρύδας είναι ο χυμός που βρίσκεται στο εσωτερικό της άγουρης καρύδας. Είναι ένα δροσιστικό φυσικό ρόφημα, που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο και μπορείτε να το βρείτε εύκολα στην αγορά. Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δημοφιλές, καθώς έχουν γίνει ευρέως γνωστές οι ευεργετικές του ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού, τη γονόρροια, ασθένειες των ούλων και ιούς που προκαλούν κρυολόγημα, μολυσματικές ασθένειες και τύφο. 

- Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό και είναι πολύ χρήσιμο για τους ανθρώπους που έχουν ασθένειες των νεφρών. Βοηθά στον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος και των καναλιών της ουροδόχου κύστης.

- Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. 

- Λόγω του χαμηλού επιπέδου λίπους που έχει, μπορείτε να το πιείτε σε μεγάλη ποσότητα άφοβα. Μειώνει την όρεξή και μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.

- Βοηθά στην ανάκτηση της ενέργειας μετά από άθληση ή άλλη εξαντλητική σωματική δραστηριότητα, καθώς αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες. Είναι απόλυτα συμβατό και έχει την ίδια ηλεκτρολυτική ισορροπία με το ανθρώπινο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το προτιμήσετε αντί διάφορα ισοτονικά “ποτά” με πρόσθετα χημικά.

- Ρυθμίζει τη λιπαρότητα του προσώπου και ενυδατώνει το δέρμα. Πολλοί το χρησιμοποιούν για τον περιορισμό της ακμής.

- Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του hangover, μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, λόγω του ότι ενυδατώνει και επαναφέρει το ποτάσσιο και τους ηλεκτρολύτες στα πρέποντα επίπεδα.

 

Send to Facebook Tweet This Share