5 απλοί και φυσικοί τρόποι για να απομακρύνετε μύγες και κουνούπια

23/06/2017

Μαζί με το καλοκαίρι και τη ζέστη, έρχονται και πολλά ενοχλητικά έντομα. Μύγες κάνουν την εμφάνισή τους εκεί που μαγειρεύουμε ή πάνω από το τραπέζι όταν καθόμαστε να φάμε, ενώ κουνούπια μας περιτριγυρίζουν και μας τσιμπούν καθώς προσπαθούμε να απολαύσουμε τα καλοκαιρινά μας βράδια σε μπαλκόνια και αυλές.

Πριν αρχίσετε τις μάχες με πετσέτες, παντόφλες και εντομοκτόνα ενάντια στους ανεπιθύμητους επισκέπτες, δοκιμάστε τους εξής απλούς και φυσικούς τρόπους, που θα τους κρατήσουν μακριά:

1. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και καρφώστε πάνω του τα γαρυφαλλάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα καρφώσετε πάνω σε ένα μήλο. Τοποθετήστε το λεμόνι ή το μήλο δίπλα από το κρεβάτι σας και κοιμηθείτε ήσυχα, ακόμη και με το παράθυρο ανοιχτό. Πρόκειται για μια μέθοδο παλιά και αποτελεσματική, που εφάρμοζαν και οι γιαγιάδες μας.

2. Φτιάξτε μια αυτοσχέδια παγίδα για κουνούπια.

 

 

(Φωτο: fanpage.gr)

Το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τη μαγιά και το σκοτεινό περιβάλλον που δημιουργείται από το κάλυμμα του μπουκαλιού προσελκύουν τα κουνούπια. Το ζαχαρόνερο τα κάνει να κολλάνε και να χάνουν τον προσανατολισμό τους.

3. Αρωματικοί λύχνοι

Χρησιμοποιήστε έναν λύχνο για τους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς χώρους. Ανάλογα με το μέγεθος της βεράντας και τον αριθμό των ατόμων, μπορεί να χρειαστούμε περισσότερους από έναν αρωματικούς λύχνους. Πολύ αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για αυτή την περίπτωση είναι η σιτρονέλα, ο βασιλικός και η λεβάντα, που είναι πολύ εντομοαπωθητικά. Ρίξτε 10 σταγόνες στο νερό του λύχνου, ανάψτε το κεράκι και αφήστε το άρωμα να διαχυθεί στον χώρο και να δράσει.

4. Γεμίστε ένα μπολ με ξίδι και βασιλικό κομμένο σε μικρά κομματάκια (ώστε να αναδυθεί το άρωμά του) και τοποθετήστε το σε ένα μπολ στον χώρο όπου βρίσκεστε.

5. Τυλίξτε μερικά φύλλα δάφνης μέσα σε τούλια και κρεμάστε τα κοντά στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας.

 

 

Send to Facebook Tweet This Share