Πώς θα κρατήσουμε την τουαλέτα φρέσκια και καθαρή χωρίς βλαβερά χημικά;

07/02/2017

Το καθάρισμα της τουαλέτας είναι για όλους μια από τις πιο δυσάρεστες δουλειές του σπιτιού. Δυστυχώς, όμως, ξέρουμε ότι πρέπει να γίνεται τακτικά. Η διατήρηση μιας καθαρής, χωρίς μικρόβια τουαλέτας, που θα αποπνέει φρεσκάδα είναι σημαντική για την υγεία όλης της οικογένειας. 

Μπορούμε όμως να κρατήσουμε εύκολα την τουαλέτα μας καθαρή χωρίς να καταφεύγουμε συνεχώς στη χρήση ακριβών και επιβλαβών χημικών; 

Μπορούμε, ετοιμάζοντας μόνοι μας στο σπίτι ένα καθαριστικό που θα απομακρύνει τα μικρόβια, θα εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές και θα κάνει την τουαλέτα σας να μυρίζει πάντα φρέσκια!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

- 60 ml χυμό λεμονιού

- 160 g. μαγειρική σόδα

- Μισό κουτάλι ξύδι

- 1 κουτάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου (με περιεκτικότητα 3%, θα το βρείτε στο φαρμακείο)

- 15-12 σταγόνες αρωματικού ελαίου

Οδηγίες

Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγειρική σόδα με τον χυμό λεμόνι.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το ξύδι με το υπεροξείδιο του υδρογόνου και προσθέτουμε σταγόνα σταγόνα το μείγμα της σόδας με τον χυμό λεμόνι.

Μόλις τελειώσουμε προσθέσουμε ένα αρωματικό έλαιο της επιλογής μας. 

Παίρνουμε ένα κουτάλι και φτιάχνουμε μισές μπάλες  με το μείγμα μας, τις οποίες τοποθετούμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν. Χρειάζονται 4 τουλάχιστον ώρες για να στεγνώσου, αλλά μπορούμε να τις αφήσουμε και για πολύ περισσότερες. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, τις αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και ρίχνουμε μια μπάλα στην τουαλέτα κάθε φορά που προσέχουμε ότι χρειάζεται καθάρισμα.

Ενδεικτικά, αυτό μπορεί να γίνεται 2-3 φορές τη βδομάδα. 

 

Send to Facebook Tweet This Share