Αντικαταθλιπτική η άσκηση!

07/03/2012

​Η σωματική άσκηση προσφέρει σημαντικά αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά οφέλη, ενισχύοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα του ατόμου απέναντι στο στρες. Οι έρευνες αναφέρουν ότι 30 λεπτά ήπιας καθημερινής σωματικής άσκησης έχει σημαντικά οφέλη για την σωματική και την ψυχική υγεία. 

Σύμφωνα με το περιοδικό Preventive Medicine, τα άτομα που ασκούνται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, έχουν χαμηλότερη κατάθλιψη, θυμό, δυσπιστία και στρες από τα άτομα που δεν ασκούνται. Επιπλέον αντιλαμβάνονται την συνολική τους υγεία πιο θετικά, ενώ αισθάνονται μεγαλύτερη συνοχή και κοινωνική αυτοπραγμάτωση. 

Δυστυχώς η κατάθλιψη σήμερα αποτελεί την τρίτη σοβαρότερη νόσο παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Η απουσία κινήτρου στην καθημερινότητα των ατόμων με κατάθλιψη αντιμετωπίζεται ψυχοθεραπευτικά μέσα από τη  συνεχή ώθηση για την επίτευξη καθημερινών στόχων. Η προσπάθεια λοιπόν να εμπλακείτε σε μία μορφή σωματικής άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από την επώδυνη αδράνεια και το διάχυτο άγχος που συνδέεται δυνητικά με την κατάθλιψη.

Send to Facebook Tweet This Share